Inbjudan pressträff 19 september

Nu ska tomrummet efter Rikskonserter fyllas. Samspel, ett treårigt statligt uppdrag, ska utreda och föreslå möjligheter att skapa nya nationella turnéstrukturer. Målet är att utveckla en hållbar musikscen i hela Sverige.

Det har gått sju år sedan Rikskonserter lades ned. Fortfarande finns inget fullgott alternativ för att hantera nationella turnéstrukturer. Det gör det svårt att samordna turnéer och konsertproduktioner över regiongränserna. I slutändan är det frilansmusiker och deras publik som drabbas hårdast.

Nu presenterar uppdrag Samspel ett trepunktsprogram för nya nationella turnéstrukturer. Media inbjuds till pressträff vid lanseringen.

TID: Tisdag 19 september kl. 15.00-16.00

PLATS: Stallet, Stallgatan 7, Stockholm

ANMÄLAN: Anmäl intresse här!

Pressträffens innehåll:

Lisa Sand, ordförande Musikarrangörer I Samverkan, MAIS, samt Eva Omagbemi och Peter Pontvik, Samspels koordinatorer, presenterar innehållet i trepunktsprogrammet och svarar på frågor om uppdraget.

Eftermiddagskaffe serveras. Smakprov från turnerande grupperna Göran Månsson & friends samt Operabyrån framförs.

Välkommen!

Eva Omagbemi och Peter Pontvik, MAIS
koordinatorer Samspel

Samspel är ett statligt uppdrag som syftar till att skapa hållbara modeller för framtida turnéstrukturer över Sveriges regiongränser och på så sätt ge bättre förutsättningar för en levande musikscen i hela landet. Huvudman för Samspel är MAIS, Musikarrangörer I Samverkan, och uppdragsgivare är Statens Musikverk.

MAIS – Musikarrangörer I Samverkan – är ett samarbetsorgan för tio musikriksförbund som organiserar och företräder ideellt arbetande fria musikarrangörer över hela landet.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *