Lansering av Samspels trepunktsprogram

Idag har Samspel vid en pressträff i Stockholm lanserat ett trepunktsprogram för nya nationella turnéstrukturer.

1) Den 7 oktober 2017 lanserar Samspel ett nytt, webbaserat turnéverktyg som ska hjälpa landets konsertarrangörer att samverka kring riksomfattande turnéer. Med verktyget kan arrangörerna enkelt själva planera, genomföra och följa upp turnéer utifrån gemensamma intressen och förutsättningar.

2) Under 2017–2019 tar Samspel, i samråd med musiklivets olika aktörer som regionala musikorganisationer, konserthus, festivaler, professionella och ideella arrangörer samt musiker, musikskapare och producenter verksamma i det fria musiklivet, fram och provar flera nya turnémodeller för att långsiktigt utveckla möten mellan musik och publik.

3) Dessutom förordar Samspel en ny operativ funktion som ska samordna arbetet när verktyg och metod är på plats 2019. Den operativa funktionen bör utövas av genrerepresentativa experter och ska fånga upp och strategiskt hantera det fria musiklivets intressen, samt föra en kontinuerlig dialog med hela sektorn för att garantera långsiktig hållbarhet och ett balanserat artistutbud på nationell nivå.

Kulturnytt lyfte nyheten först. Lyssna på inslaget här.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *