Kontakt

KooRdinatorer

Eva Omagbemi

Eva Omagbemi har en gedigen erfarenhet som producent och musikarrangör och har arbetat många år på Mix Musik i Malmö. Dels under uppbyggnaden av musikhuset Jeriko, mellan 2000 – 2005, och därefter, sedan 2012, som producent för föreningen Mix Musik, som tilldelades priset ”Årets Arrangör” på Folk- och Världsmusikgalan 2016. Hon har ett brinnande intresse för kulturpolitik och drivs av ett gräsrotsperspektiv och har även efter 5 år på Riksteatern en djup insikt om institutionernas arbete.

Kontakta Eva.

Peter Pontvik

Peter Pontvik är tonsättare, festivalchef, ensembleledare, musikforskare och musikproducent. Med studier vid Kgl. Musikhögskolan i Stockholm och en masterutbildning i komposition vid Staatliche Hochschule für Musik, Karlsruhe, Tyskland i botten, har han skrivit kammarmusik samt kör- och orkesterverk.

Peter har introducerat den latinamerikanska barockmusken i Norden. 1995 grundade han Ensemble Villancico, specialiserad på denna repertoar. Peter är grundare av och chef för Stockholm Early Music Festival sedan 2002 och har varit ordförande i det europeiska nätverket REMA (European Early Music Network) 2011-15 samt i den nordiska organisationen NORDEM (Nordic Early Music) 2006-17. Han är initiativtagare till “European Day of Early Music” som firas i Europa den 21 mars.

Kontakta Peter.