Turnéwebbverktyget

Som första leverans i ett trepunktsprogram ligger ett webbaserat turnéverktyg som ska hjälpa landets konsertarrangörer att samverka kring riksomfattande turnéer. Med verktyget kan arrangörerna enkelt själva planera, genomföra och följa upp turnéer utifrån gemensamma intressen och förutsättningar.

Turnéverktyget utvecklas av Malmö-baserade Emues, som har visionen att artister skall kunna bokas för konserter och turnéer varhelst de har en publik – utan geografiska hinder och ekonomiska risker.

– Genom Samspel har vi möjligheten att tillsammans med MAIS bygga ut Emues tjänsteerbjudande med ett kraftfullt turnéverktyg. Verktyget har itererats fram av användare. Vår ambition är att löpande fortsätta utvecklingen i tätt samarbete mellan användare, designers och utvecklare under hela projektet, säger Markus Wiklander, grundare och VD på Emues.

Gör så här för att komma igång och använda TURNéWEBBverktyget:

1.Gå in på Emues/Samspels hemsida.
2.Skapa en användarprofil genom att klicka på sign up.
3.I fältet venue skriver du namnet på din organisation.
4. När du väl är godkänd kan du använda verktyget.

Fas 2 i utvecklingen av verktyget

Följande prioriteringslista har tagits fram:
•Gemensam marknadsföring – digital marknadsföring som Facebook, Instagram och ad words
•Interaktiv karta
•Kontraktsmall
•Stad som spelställe
•Budget 2.0
•Statistik 2.0

Fram till juni 2019, kommer Samspel och Emues att fortsätta utveckla turnéwebbverktyget och det är helt GRATIS att använda det under den perioden! Har du synpunkter hör gärna av dig till koordinatorerna så att vi kan få ett så bra verktyg som möjligt!