TurnéFest

TurnéFest 3.0 är en turnémodell som har hela landet som bas. Som Samspels tredje pilotprojekt planeras den att genomföras under en begränsad och intensiv tidsperiod hösten 2018, veckorna 45 och 46. Syftet med TurnéFest är att lyfta fram samarbetet mellan interregionala krafter i ett nationellt perspektiv. I denna turnéform prioriteras och premieras stor geografisk spridning, tidsintensitet och genreexponering. Som TurnéFests positiva effekter spånas en betydande medial uppmärksamhet och en ökad förväntning hos publiken. Modellen kan senare – efter Samspel-uppdragets avslut i nuvarande skepnad – tänkas bli en återkommande turnéform med nationell verkan, spridd över hela året.

Inom ramen för TurnéFest-veckorna kommer Samspel att arrangera 5 nationella turnéer á 8-10 konserter var, i genrerna visa och världsmusik – samordnare för båda: Silvia Sardeira, jazz – samordnare: Svensk Jazz, Terese Larsson, klassisk musik/kammarmusik – samordnare: Vanessa Labañino samt nutida konstmusik – samordnare: RANK, Johan RedinArrangörer i hela landet kan anmäla sitt intresse att delta i TurnéFest i sin genre, fram till den 22 november 2017. Intresseanmälan mailas till respektive samordnare och de utvalda arrangörerna meddelas också via e-post.

Urvalsprocessen av musik

Steg 1. Urvalsprocessen inleds med en Open Call där artister kan föreslå sina produktioner aktuella för turné. Open Call pågår mellan 6 och den 15 november 2017 och sker på Emues/Samspels plattform.

Steg 2. Arrangörerna gör en topp-5 lista av de artister de helst skulle vilja boka. Samordnaren av turnén sammanställer och listar de 3 artister som fått flest röster. Av dessa väljer arrangörerna tillsammans med samordnaren den artist som ska ut på turné.

Pilotmodellen TurnéFest tillämpar subventionering av artisternas resor. Varje turné berör en artist (solist eller ensemble).

TurnéFest program i sin helhet

Turnefest_Broschyr_A5_web

LIve streaming

För dig som inte har möjlighet att gå på någon av konserterna, kan istället lyssna till några av dem via Samspels Facebooksida.

9 november kl 22 Loke, Williams Pub i Uppsala. OBS! Konserten börjar 24’59” in i sändningen!

10 november kl 20 GKN 5, Stallet i Stockholm

15 november kl 18 GAHLMM, Västerås Konstmuseum, konserten börjar ”6.58” in i filmen.

23 november kl 19 Anders Hagberg Melodic Melange, Picchus Café i Upplands Väsby